חזרה לשגרה

בס"ד


*שולחן החג בסוכה של אמי

חזרתי לשגרה. עבר חודש שבו היה קשה לדעת כבר באיזה יום בשבוע אנחנו כי עברנו משבת לשבת (או פשוט יום שבתון). חודש עמוס בארוחות משפחתיות, היום סובב סביב שהות במטבח, בישולים ונקיונות. כמובן שהילדים בבית וצריך למצוא דרך לג'נגל את הכל ביחד. והכי חשוב - להנות מהזמן המשפחתי ביחד, כי אחרי הכל, אם כבר בבית אז לפחות להנות על הדרך. 

הקרבה הגדולה השנה בין החופש הגדול לבין החגים יצרה בנוסף לאתגרים האחרים גם אתגר כלכלי לא פשוט עבור הרבה משפחות. עד שהצליחו להרים את הראש ולנשום מהוצאות החופש הגדול, הקייטנות, החופשות  והבילויים לילדים, פתאום הגיעו ההוצאות על האירוחים (או מתנות למארחים), והופ שוב צריך להעסיק את הילדים במהלך חול המועד סוכות. אתגר ללא ספק. 

כבר דיברנו על כך שכדאי להיערך במהלך השנה לקראת ההוצאות של הקיץ, ולא לגלות ביוני שאנחנו צריכים להוציא אלפי שקלים בחודשיים הקרובים. הבנו את הרעיון שחסכון של כמה מאות שקלים בחודש (או צביעת תשלומי ההבראה לצורך זה) יהיה משמעותית יותר קל מהוצאה של כל הסכום הזה במהלך חודשיים. אבל מה אנחנו עושים עם הוצאות של החגים? נכון שיש יותר בילוי ויציאות, אבל חלק גדול מזה הוא תקציב המזון. אם אנחנו נכניס את התקציב הזה לתקציב הקניות השנתי שלנו, הכסף יעלם בצריכה השוטפת. 

אם אתם נוהגים להתארח הרבה בחגים (מה שמאפיין יותר את הזוגות הצעירים שהולכים להורים) ייתכן שלא תראו השפעה משמעותית של החגים בתקציב השוטף שלכם, ואולי התאמה קטנה בחודשים הקודמים לחגים תספיק. אבל אם אתם מבלים את רוב החגים בבית, ועל אחת כמה וכמה אתם אלו שמארחים רוב הזמן, כדאי מאוד להיערך עם תקציב ייחודי לחגים. 

הרכב התקציב תלוי בעיקר במה שאתם נוהגים לעשות בחגים. האם אתם נוהגים לצאת לנופש דווקא בחגים (למשל משפחות שנוהגות לבלות במלונות במהלך הפסח)? האם אתם נוהגים לארח את כל הארוחות? האם אתם מנצלים דווקא את החגים כדי לטייל ולבלות עם הילדים (כמונו לדוגמא)? כדאי לנצל את ההזדמנות דווקא עכשיו, אחרי שהחגים מאחורינו, ואנחנו יכולים לבחון את ההוצאות שהיו לנו על כל הסעיפים הייחודיים לחגים כדי למפות את ההוצאות היחודיות לתקופה הזו של השנה. אחרי שמיפיתם את ההוצאות הללו, תוכלו להיערך כבר לשנה הבאה בתקציב ייחודי לחגים. גם אם הסעיף הזה כולל את הסעיפים הרגילים של קניות בסופר, בילויים, נופש וכן הלאה, הוא יהיה בפני עצמו, כדי שלא יבלע בלי משים במהלך ההתנהלות השנתית השוטפת. 

יכולות להיות משפחות שהתקציב חגים שלהם יהיה קטן מאוד (ואפילו כאלה שהוא לא יצדיק בכלל קיום של סעיף נפרד), ויכולות להיות משפחות שתקציב החגים יהיה שווה או גדול מתקציב הקיץ. אבל בכל מקרה, כדאי לדעת איפה אתם עומדים ולהיות ערוכים לחגים הבאים. השמועה אומרת שהם כנראה יגיעו. בהיערכות כזו תוכלו להמנע ממצב בו אתם משלמים בראש השנה עדיין על סל הקניות של פסח, ולהיפך. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עמי ותמי - הסוף הלא מוכר

לכבוד הקיץ שהגיע כתבתי פוסט...

מאגר נתוני האשראי כבר פה