יעדים ואבני דרך - מחשבות במירוץ 10 ק"מ.

בס"ד





לפני שנה וחצי בערך הייתי בהרצאה של יובל אברמוביץ'- הרשימה the List. במהלך ההרצאה יובל מבקש מהקהל להוציא את הפולדרים שהוא שם בכל כסא ולכתוב רשימה של דברים שהם היו רוצים להשיג. 

זה ישמע מוזר, אבל הופתעתי מאוד לראות בראש הרשימה (באותו רגע לא ידעתי שזה נמצא בכלל ברשימה) "לרוץ חצי מרתון" 😲. ממש לא ברור מאיפה זה הגיע, אבל זה היה שם אז החלטתי לנסות.

אבל מאיפה מתחילים? אני, שהפעם האחרונה שעשיתי פעילות אירובית כלשהי הייתה עשור לפני זה, שאחרי שתי לידות הייתי כ"כ עייפה שהמחשבה על להזיז את עצמי מהספה נראתה קרובה לבלתי אפשרית?! אני ארוץ חצי מרתון?! 

כמובן שאני לא יכולה לעשות את זה לבד! אצתי רצתי למחשב (זו ריצה שיכולתי לעשות אז), וכתבתי פוסט על הרצון שלי לרוץ חצי מרתון, וביקשתי עזרה. או אז עלו אנשים שבכלל לא ידעתי שמתאמנים או רצים והציעו עזרה או הפנו לאנשים שיוכלו לסייע. וכך הגעתי למאמנת ריצה.

במהלך השיחה הראשונה איתה הבנתי שכדי להגיע ליעד אני צריכה לצאת להתאמן פעמיים בשבוע, האימונים יהיו הדרגתיים כדי שאני אצליח לבנות את היכולות שלי בהדרגה, ושיהיו יעדי ביניים. יעד הביניים הראשון שנקבע היה ריצת 5 ק"מ.

וכשאני קובעת לעצמי מטרה, אני ננעלת ולא זזה. וכך מצאתי את עצמי מתעוררת גם ב-5 לפנות בוקר לאימון (יותר נכון מגרדת את עצמי מהמיטה ומכינה קפה בתקווה להתעורר במהלך האימון) ורצה בגשם זלעפות וגם בחום היסטרי. ואכן צלחתי את מרוץ ה-5 ק"מ. 🏃‍

אבל בחיים לא הכל מסתדר בדיוק לפי התכנון. קצת לפני המירוץ הרגשתי כמה קשה לי לרוץ, והכל כאב לי. ככה גיליתי שאני בהריון. ונכון שאפשר לרוץ בהריון, אבל הגוף שלי הראה לי שזה לא בדיוק מה שהוא מתכנן עבורי, והפסקתי לרוץ. כך מצאתי את עצמי שוב עגלה למשך כ-10 חודשים בלי ריצה. 

צלחתי את הריצה, אבל לא היה לי קל 


אבל היעד עמד שם וחיכה. שלושה חודשים אחרי הלידה התקשרתי למאמנת וחזרנו לתוכנית האימונים. הפעם היעד היה 10 ק"מ. 



לפני המירוץ. עדיין הייתי עם אנרגיות 


ביום חמישי צלחתי את היעד הזה 🏅. לא היה קל או פשוט, אבל הצלחתי. במהלך הריצה הבנתי כמה דברים חשובים, והבנתי שכל התובנות האלה נכונות גם להליכים כלכליים שאנחנו רוצים לעבור. 

🏆 תאפשרו לעצמכם לחשוב מה היעדים שלכם. מרוץ החיים לפעמים לא נותן לנו לחשוב מה היעדים שלנו. תעצרו ותחשבו. אתם יכולים לגלות דברים מפתיעים. 

🏆 אם תספרו לאנשים על היעד שלכם, זה יגביר בכם את המחויבות לתהליך (בגלל זה גם כתבתי את ההודעה בפייסבוק). 

🏆 היעד יכול להיות גדול ורחוק, והוא יכול להרתיע. הצבת יעדי ביניים יראו יותר ישימים ויניעו אתכם לפעולה. ההצלחות ביעדים האלה גם יעוררו לכם את התאבון להמשיך ולהתקדם ליעדים הגדולים. 
בריצה יעדי הביניים היו ריצת 5 ק"מ וריצת 10 ק"מ. עכשיו אני עוברת ליד הבא. בתחום הכלכלי היעד יכול להיות הגעה לנכס, אבל יעדי ביניים יכולים להיות הגעה לאיזון תקציבי, סגירת הלוואה, סגירת מינוס ועוד. כל משפחה בהתאם למצבה. 

🏆 תתחילו. אתם לא תצליחו להגיע למטרה בבת אחת, אבל כל התקדמות קטנה תקדם אתכם ותאפשר לכם להגיע למטרה. 
בתחום הכלכלי זה עוד יותר בולט, כי הרבה פעמים אי נקיטת פעולה לא שומרת אתכם באותו מקום, אלא יכולה להרחיק אתכם יותר. אם אתם רוצים לחיות חיים ברווחה כלכלית, ואתם לא נמצאים באיזון, לא רק שאתם לא צוברים נכסים, אלא אתם מגבירים את החוב. 

🏆 התוכניות לא תמיד עובדות כמו שאנחנו רוצים. תהיו גמישים. תשנו את התוכנית ותתאימו אותה למציאות כפי שמתאימה לכם. זה אולי יהיה יותר ארוך, אבל אם לא תהיו גמישים ייתכן שתשברו בדרך. 
החיים הם דינאמיים ולפעמים יש הפתעות. אני הפסקתי לרוץ לגמרי לתקופה ארוכה, וזה ממש לא היה בתכנון. גם בחיים הכלכליים לפעמים אנחנו בונים תקציב ותכנית כלכלית למשפחה, אבל קורה משהו שמשנה את התמונה. צריך לדעת לעשות את ההתאמות הנכונות כדי להתאים את התקציב לחיים שלנו. 

🏆 תעזרו באנשים שיכולים לסייע לכם להצליח במטרה שלכם. המקצועיות יכולה לקדם אתכם ולהראות לכם את הדרך הטובה יותר (בין אם מצד לחסוך טעויות ובין אם מצד קיצורי הדרך) להגיע ליעד. 

🏆תתמידו. אם תתחילו להתאמן ואחרי פעמיים תפסיקו, לא תגיעו ליעד. הצלחה בתוכנית מצריכה התמדה. 

🏆 במהלך המירוץ הבנתי שהגדרת המטרה חשובה. אני לא ספורטאית וזו פעם ראשונה שאני רצה את המרחק הזה, לכן היעד שלי לא היה תלוי זמנים, אלא בעיקר לסיים את המירוץ בריצה. לא רציתי לעצור באמצע וללכת ואז להמשיך, אלא לרוץ בקצב יחסית קבוע. אם הייתי מתחילה בריצה מהירה יותר, כנראה שהייתי מתעייפת מהר יותר ועוברת להליכה. 
הנקודה הזו מאוד חשובה בהקשרה הכלכלי. לפעמים כשרוצים להתאים לאנשים את התקציב הם מיד מתחילים לחשוב על כל הסעיפים אותם יוכלו לקצץ, אבל הם מורידים יותר מידי. אבל בפועל תקציב מהסוג הזה לא יאפשר להם לעמוד בו לאורך זמן, והם ישברו ואפילו יהיו הוצאות גדולות יותר כפיצוי. התקציב צריך לקחת בחשבון גם את נקודות האוורור שלכם. 

🏆 הכח של הסביבה - זה מאוד עוזר להיות בסביבה שעוזרת לך להגיע ליעד. זו הסיבה שאנשים כן הולכים למירוצים ורצים יחד בקבוצות. אבל בתוך על זה, שימו לב לשמור על הקצב האישי שלכם. היו רצים מקצועיים שאם הייתי נצמדת אליהם הייתם מוצאים אותי בתעלה בצד הדרך. היו אחרים שהתחילו מהר, אבל עברו אח''כ להליכה. ועברתי אותם בסוף. אז תהיו קשובים לקצב שלכם. זה אישי וייחודי, ולגמרי אתם. 
יותר קל להתמיד בתהליך כלכלי כשמוקפים אנשים שמנהלים את הכסף שלהם מאשר כשנמצאים בסביבה של אנשים שרק אומרים לנו שאנחנו "מתקמצנים". אבל אם אנחנו נסתכל על אנשים שכבר משקיעים הון, וצוברים נכסים ולא נשים לב למקום האישי שלנו בתהליך, אנחנו יכולים להזדרז לצעדים מתקדמים מהצעדים שאנחנו נמצאים בהם


לקראת סוף הריצה. היה מאתגר 


אם אתם רוצים סיוע להגיע ליעדים הכלכליים שלכם, זה הזמן לפנות לבחינת התאמה. 

👈 חודש ליווי נוסף חינם לפונים עד סוף החודש. 



0547859626
tf.homeconomy@gmail.com

חפשו אותי בפייסבוק
תמר פוקס - התנהלות כלכלית נכונה




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עמי ותמי - הסוף הלא מוכר

לכבוד הקיץ שהגיע כתבתי פוסט...

מאגר נתוני האשראי כבר פה